Groen & cultuurtechniek

Groene waarde toevoegen aan woon- en werkomgevingen.

Onze inbreng verhoogt de leefbaarheid voor mensen, dieren en planten.

Groene waarde toevoegen aan woon- en werkomgevingen

Groen & cultuurtechniek gaat over het ontwerp en de realisatie van beleving en ontspanning. Over leefbaarheid dus.

Groentechniek

Onder de naam groentechniek richten we de beperkte ruimte in steden zo goed mogelijk in. Ons doel is het leefcomfort te verhogen door meer verkoeling te realiseren en zo de hittestress te verminderen. Verder zien we in steden vaak dezelfde soorten bomen en veel gras. En dat terwijl diversiteit essentieel is voor het voortbestaan van diersoorten, plantensoorten en zelfs de mens. We schenken daarom bij het toevoegen van groene waarde in binnenstedelijke projecten ook aandacht aan biodiversiteit.

Cultuurtechniek

Cultuurtechniek gaat over ecologie. Over poelen graven en natuurvriendelijke oevers aanleggen, over waterbeheersing en over kleine waterbouwkundige constructies zoals stuwen, gemalen en beschoeiingen. Bij StadLandWater vindt u al die expertise die nodig is voor natuurontwikkeling en de realisatie van ecologische verbindingszones.

Ons werk in Groen & cultuurtechniek

Project op stapel? Spijker in vier minuten je groenkennis bij

Die transitie naar een groenere wereld is nu gaande. Maar de huidige bezetting bij ingenieursbureaus, gemeenten en aannemers is vooral grijs opgeleid. Spijker in vier minuten je groenkennis bij.

​Vrijheidspark: vergroening centrum Winterswijk

Het centrum van Winterswijk wordt vergroend. Stadlandwater verzorgde voor dit project de besteksvoorbereiding en was tevens betrokken bij de overleggen met de verschillende stakeholders.

Faunarasters moeten aanrijdingen met otters voorkomen

De Provincie Overijssel besloot om langs de beide provinciale wegen, tussen Zwartsluis en Meppel, faunarasters aan te brengen. Dit project met veel stakeholders werd begeleid door StadLandWater.

Lift mee op de kennis van onze specialisten

En schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief

Contact opnemen

Vul onderstaand formulier in en u hoort zo snel mogelijk van ons. Wilt u een e-mail sturen, dan kan dat naar ons algemene e-mailadres: info@stadlandwater.nl. Bellen kan ook.

Neem contact op

Direct contact

Vestiging Goor

0547 276389

Vestiging Lichtenvoorde

0544 393220

Vestiging Apeldoorn

055-3035700