Riolering

Praktische oplossingen in elke fase van rioolbeheer.

Onze vakspecialisten weten écht alles van vrijvervalriolering en mechanische riolering.

Praktische oplossingen in elke fase van rioolbeheer

Het beheer van vrijvervalriolering en mechanische riolering is op elke gemeentelijke agenda een vast gegeven. Rioolbeheer is echter vaak een complexe zaak. Heeft u een specialist nodig? Wij beheersen de volledige cyclus van gedegen rioolbeheer. Die kennis en kunde levert u het volgende op: 

  1. Een goede afvoer van afvalwater.
  2. Een gereguleerde afvoer van grote hoeveelheden regenwater.
  3. Behoud van goede waterkwaliteit en een integer ecosysteem.
  4. Lagere kosten voor de instandhouding van het rioleringssysteem op zowel de korte als de lange termijn.
  5. Een goed ontwerp, tijdig onderhoud en preventieve maatregelen.

Ondersteuning in elke fase van de beheercyclus

Het beheer van vrijvervalriolering en van mechanische riolering doorloopt dezelfde cyclus. De werkzaamheden binnen de cyclus voor beide vormen van riolering verschillen wel van elkaar. Bij StadLandWater hebben we van beide systemen alle kennis en kunde in eigen huis. Van databeheer tot maatregelplannen en van het opstellen van bestekken tot en met de aanbesteding en uitvoeringsbegeleiding.

Gespecialiseerd in vrijvervalriolering:

Gespecialiseerd in mechanische riolering:

Projecten in Riolering

Interview met Peter Nijboer, technisch beheerder Gemeente Deventer

Deventer is een van de gemeentes waar we structureel mee samenwerken. We verstaan elkaar goed, de gemeente en wij, en koesteren de relatie. Hoe Gemeente Deventer dat ziet? We vroegen het Peter Nijboer, technisch beheerder bij de gemeente.

Gemeente Harderwijk repareert ‘aorta’ voor regionale waterafvoer met relining

Dwars door Harderwijk loopt een transportriolering. Door dit buizenstelsel met een doorsnede variërend van ø 1250 mm tot ø 2000 mm wordt al het afvalwater van zowel Putten, Ermelo en Harderwijk als van een persleiding van Waterschap Vallei & Veluwe afgevoerd richting de RWZI van het waterschap in Harderwijk.

Afkoppelen regenwater buitengebied: dit levert het op

Goed beschouwd is het ronduit onzinnig wat er links en rechts nog in het buitengebied gebeurt. Schoon hemelwater legt er een lange weg af via pompen en door leidingen om uit te komen bij een waterzuivering voor een intensief reinigingsritueel.

Contact opnemen

Vul onderstaand formulier in en u hoort zo snel mogelijk van ons. Wilt u een e-mail sturen, dan kan dat naar ons algemene e-mailadres: info@stadlandwater.nl. Bellen kan ook.

Neem contact op

Direct contact

Vestiging Goor

0547 276389

Vestiging Lichtenvoorde

0544 393220

Vestiging Apeldoorn

055-3035700