Talentontwikkeling: ‘Je kunt hier worden wat je wilt’

Bij een succesvol bedrijf wordt vaak de harde kant geprezen: de omzet, het aantal opdrachten of de omvang van de organisatie. En natuurlijk, jaardoelstellingen bepalen en die vervolgens monitoren is nodig om onze organisatie gezond te houden en de juiste richting op te groeien. Maar we zijn net zo scherp op de zachte kant van ondernemen zoals op een positieve werk/privé-balans. Onze medewerkers zijn ons grootste goed.

Linksaf, rechtsaf of gewoon rechtdoor?

Voor de één is jezelf ontwikkelen een vanzelfsprekendheid, de ander heeft soms een duwtje nodig. Om ontwikkeling tot een vanzelfsprekend, terugkerend gespreksonderwerp te maken zijn we afgestapt van de traditionele beoordelings- en functioneringsgesprekken. Nu voeren we jaarlijks één-op-één ontwikkel- en doelengesprekken. Als medewerker geef je vooraf zelf onderwerpen aan waarover je in gesprek wilt en leg je zelf accenten op datgene wat jij belangrijk vindt. Op die manier geef je zelf sturing aan je loopbaan. En is er een vakgebied binnen StadLandWater dat je interessant vindt en waarin jij je meer zou willen verdiepen? Dan creëren we die mogelijkheid. Elke werknemer heeft een jaarlijks ontwikkelbudget waarvan we verwachten dat-ie gebruikt wordt. Dat budget komt met vijf studiedagen, dus een workshop, cursus of symposium hoeft niet in eigen tijd gevolgd te worden.

"Je kunt bij StadLandWater zelf sturing geven aan je loopbaan en op die manier worden wat je wilt."

Saskia
HR-manager

Van projectmedewerker tot vestigingsleider

Je krijgt bij StadLandWater alle ruimte om je door te ontwikkelen. Dat heeft ertoe geleid dat een van onze algemeen projectmedewerkers inmiddels vestigingsmanager is. Lees het verhaal van vestigingsmanager Bram. En een toezichthouder sanering groeide door tot specialist riolering. Hun ontwikkeling is het gevolg van inzet, kansen krijgen én grijpen. Onze HR-manager Saskia Briggeman noemt StadLandWater vooruitstrevend in de branche: ‘HR-zaken zijn hier goed geregeld. Je kunt bij StadLandWater zelf sturing geven aan je loopbaan en op die manier worden wat je wilt.’