Voorbereiding en aanbesteding civiele infrastructuur windmolenpark

Windmolenparken: wij hebben de slag te pakken

Leestijd: 2 minuten

De realisatie van windmolenparken vormt een relatief nieuw werkterrein voor StadLandWater, maar we we weten inmiddels aardig de weg. Voor maar liefst 4 windmolenprojecten verzorgen we de tendering en we zijn ondertussen goed bekend met de geheel eigen terminologie. Met die nieuwe kennis kunnen we steeds beter inhoud geven aan de projectvoorbereidingen en is ook de communicatie daarin een stuk eenvoudiger geworden.

Windmolenparken vormen een aparte, maar interessante tak van sport in de civiele wereld. Je hebt te maken met een private partij in plaats van de overheid en het aanbestedingstraject wijkt af. Zo zit de selectie, inschrijving en marktconsultatie in één procedure. Daarnaast gelden er zware veiligheidseisen, is de terminologie anders én is de omgeving niet altijd even enthousiast over windmolens. Het is dan zaak om via veelvuldige en heldere communicatie de onderlinge verstandhouding goed te krijgen of te houden.

Maar wanneer je de slag eenmaal te pakken hebt, worden windmolenprojecten steeds leuker. Op dit moment zijn we met veel plezier betrokken bij de aanleg van 4 windmolenparken:

1. Windmolenpark “De Veenwieken” in opdracht van De Wieken en Raedthuys. Er worden 10 windmolens gebouwd, 6 voor De Wieken en 4 voor Raedthuys. Het project ligt deels in de gemeente Ommen en deels in de gemeente Hardenberg.
2. Windmolenpark ”De Drentse Monden” in opdracht van Raedthuys. Windpark De Drentse Monden en Oostermoer komt in het noordelijk deel van de Drentse Veenkoloniën, in de gemeenten Borger-Odoorn en Aa en Hunze. De windmolens worden geplaatst in zes lijnopstellingen.
3. Windmolenpark ”Koningspleij” in opdracht van Raedthuys en Pleij BV. Het gaat hier om 4 windmolens langs de pleijroute, waarvan 1 voor Raedthuys en 3 voor Pleij BV.
4. Windmolenpark “Bijvanck” in opdracht van Raedthuys. Windpark Bijvanck is gelegen aan de Ganzepoelweg vlakbij Angerlo. De Ganzepoelweg wordt doorkruist door de Didamse Wetering. De turbines worden parallel aan de Didamse Wetering gepositioneerd: twee exemplaren aan de westzijde en twee aan de oostzijde.

StadLandWater verzorgt civiele tender

Aan ons de taak om onze opdrachtgevers te ontzorgen in de civiele tender. Dat betekent dat we de voorbereiding en de aanbesteding van de civiele infrastructuur van de windmolenparken organiseren. Leuk, nieuw, uitdagend werk dat veel voldoening geeft. Er zijn enorm veel stakeholders betrokken bij de ontwikkeling van een windmolenpark. In twee projecten werken we zelfs voor twee opdrachtgevers aan één project. We fungeren dan haast als mediator om beide opdrachtgeverbelangen te behartigen en daarbij ook nog de belangen van de stakeholders mee te nemen.

Het aanbestedingstraject is samen met de opdrachtgevers opgezet en geeft meer vrijheden tot onderhandeling en tot het finetunen van werkzaamheden als je het afzet tegen reguliere aanbestedingen conform de ARW. De vrijheden zitten ‘m in het feit dat je naar aanleiding van gesprekken de uitvraag nog kunt bijstellen en hierin afstemming kan vinden met de aanbieders. Zo kun je echt appels met appels vergelijken en dat werkt goed. Tot dusver verlopen de projecten alle vier naar volle tevredenheid.

Benieuwd naar alle ins&outs? Vraag het onze windmolenparkspecialisten.

Ons werk

Integrale projectbenadering bij herbestemming binnenstad

Hoe borg je de planning, de onderlinge afstemming en de voortgang van een herbestemmingsproject in de binnenstad? Het antwoord is even simpel als complex: met een integrale projectbenadering.


Circulair slopen: doet u het al? De overstap van 'gewoon slopen' naar circulair slopen

De urgentie is groot, net als de meerwaarde voor uw organisatie. En tóch maken we nog veel te weinig gebruik van de mogelijke oplossingen. We hebben het natuurlijk over slopen. En dan niet over zomaar slopen, maar over circulair slopen.

Werken in een bouwteam: zó slaagt het wel!

Bouwteams worden steeds populairder. Werken in bouwteams is namelijk efficiënt. En meer efficiency betekent minder verspilling van tijd en geld. Daar heeft elke organisatie natuurlijk wel oren naar. Overweegt u een bouwteam op te starten? Met onze 10 tips omzeilt u de grootste valkuilen en gaat u goed voorbereid van start.

Contact opnemen

Vul onderstaand formulier in en u hoort zo snel mogelijk van ons. Wilt u een e-mail sturen, dan kan dat naar ons algemene e-mailadres: info@stadlandwater.nl. Bellen kan ook.

Neem contact op

Direct contact

Vestiging Goor

0547 276389

Vestiging Lichtenvoorde

0544 393220

Vestiging Apeldoorn

055-3035700