StadLandWater University

StadLandWater University is hét platform voor en van medewerkers van StadLandWater waarin opleiding, onderzoek en ontwikkeling samenkomen. Binnen de University draait het om kennis delen en kennis opdoen, om het afspeuren van de markt naar trends en kansen, en om het samen uitdiepen en ontwikkelen van nieuwe diensten en producten. De University is een omgeving binnen StadLandWater waar medewerkers hun innovatieve of creatieve ideeën kunnen aandragen en iedereen kartrekker / eigenaar kan worden van de nieuwe wegen die we nog gaan inslaan. Zo houden we StadLandWater vanuit de University fris en relevant.

Stad Land Water University Samenkomst Foto

Opleiding

Iedere medewerker bij StadLandWater werkt aan zijn of haar individuele ontwikkeling vanuit zijn/haar eigen talenten. Zo krijgen jonge medewerkers die binnenkomen van StadLandWater een opleidingstraject aangeboden. Dit traject bestaat uit een serie van cursussen en opleidingen die hen met nieuwe kennis klaarstoomt voor de volgende stap in hun carrière. Wat meer ervaren medewerkers verdiepen en verbreden jaarlijks hun kennis en kunde of werken aan het ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn voor een volgende stap zoals die van projectmanager, adviseur of zelfs vestigingsmanager. Op die manier zorgt StadLandWater voor het op peil brengen en houden van collectieve kennis die nodig is voor het leveren van kwaliteit en klantgerichte oplossingen.

Onderzoek

Bij StadLandWater hebben we een brede oriëntatie, dus wordt de vraag ‘Ik zag laatst iets voorbijkomen, misschien kunnen wij daar ook wat mee?’ vaak gesteld. Dat gaat dan niet alleen om trends in de civiele techniek. We kijken ook graag in de keuken van andere branches. Ontwikkelingen buiten ons vakgebied leveren regelmatig hele interessante ideeën op. We onderzoeken momenteel bijvoorbeeld de ontwikkelingen in onze branche op het gebied van duurzaamheid. En we kijken hoe kunstmatige intelligentie (AI) een toevoeging kan zijn in ons werk. 

Ontwikkeling

Ontwikkeling staat nooit op zichzelf, maar is het gevolg van gedegen onderzoek. Zo hebben we onderzocht hoe we meer focus kunnen krijgen in de enorme verscheidenheid aan duurzaamheidsopgaven waarvoor onze opdrachtgevers gesteld staan. De vraagstukken variëren van SROI tot CO2 en stikstof, en van de energietransitie en de circulaire economie tot en met klimaatadaptatie en ga zo maar door. Wij hebben inmiddels met behulp van de Sustainable Development Goals een selectie gemaakt van acht doelen die we gaan koppelen aan diensten en producten die bij ons passen én waar opdrachtgevers echt mee geholpen zijn.

Stad Land Water University Logo