Goede werk-privébalans

Een fijne werkplek

Wij hebben in de afgelopen jaren ervaren dat je het meest prettig samenwerkt als je elkaar ontmoet in een kantooromgeving. Een eigen werkplek op kantoor zorgt er bovendien voor dat je werk en privé lekker gescheiden kunt houden. Werken moet je op een verantwoorde manier kunnen doen. Je krijgt daarom een zit/sta-bureau, een ergonomische bureaustoel, goede verlichting en desgewenst een persoonlijk ergonomisch advies van een externe partij.

Aan overwerken doen we niet

Verder zitten we op elke vestiging regelmatig op maandagochtend bij elkaar om de planning te maken voor de komende weken. Dit zorgt ervoor dat het werk evenredig verdeeld is. Aan overwerken doen we niet. Werk je een uurtje langer door omdat je iets wilt afmaken, dan ga je op een andere dag een uurtje eerder naar huis. Die regel geldt zelfs voor het MT.

Een prettige start

Op je eerste werkdag is jouw werkplek al helemaal ingericht: alles functioneert en je hebt toegang tot de benodigde software en documenten. Een van je collega’s vangt je op en je krijgt een rondleiding. In de dagen daarna ga je aan de slag met je eerste project. Verder krijg je een buddy toegewezen bij wie je in de komende periode terecht kunt met vragen.

Vrijheid en flexibiliteit

Werken Bij Vitaliteit

Je werkdag begint ergens tussen 07.30-09.00 uur en na 8 uur werken ga je weer naar huis. Tijdens de middagpauze halen we gezamenlijk een frisse neus en lopen we met de collega’s een rondje. Maar moet er thuis wat geregeld worden, heb je een afspraak met de hypotheekadviseur of moet je de kinderen een dag opvangen, dan begin je wat later of werk je een dag thuis.

Verder beschik je over 31 vakantiedagen die je naar eigen inzicht mag opnemen. We zijn niet gebonden aan de bouwvak, dus wil je een mooie reis maken in het voor- of najaar, dan kan dat gewoon.

Vitaliteit

We werken veilig of we werken niet. Wanneer jij buiten op projectlocaties moet zijn, dan zorgen we ervoor dat je VCA-papieren op orde zijn en dat je veilig en comfortabel je taken kunt uitvoeren: netjes, veilig, fris en herkenbaar. Met een aan jou toegewezen budget mag je zelf werkkleding uitzoeken waar jij je prettig in kunt bewegen.

Zit het even niet mee? Voorkomen is altijd beter dan genezen, maar voor beide situaties bieden we handreikingen. Je kunt met onze vertrouwenspersoon in gesprek over zaken (of privékwesties) die je niet met je leidinggevende of collega’s wilt bespreken. Dreig je uit te vallen of ben je door ziekte thuis komen te zitten, dan kun je terecht bij verschillende professionals die verbonden zijn aan StadLandWater. Je kunt zelfs periodiek een medisch onderzoek laten uitvoeren als je dat prettig vindt.

Samen werken betekent ook dat er ruimte moet zijn om samen te ontspannen. Voor wie wil en werkt op vrijdag sluiten we de werkweek gezellig af. Soms steken we de barbecue aan op het dakterras of in de tuin van een van onze kantoren.

Stad Land Water Vitaliteit

Werk-privébalans in de praktijk

Werk-privébalans, dat is een uitdaging waar alle generaties mee worstelen. Adviseur Tamara Blaakmeer heeft dit bij StadLandWater goed voor elkaar, omdat ze zelf haar uren kan indelen. “In principe werk ik alleen op dinsdagmiddag tot 17 uur. De andere dagen werk ik tot half 2, zodat ik op tijd mijn kinderen van school kan halen.”

Zo ervaart Tamara de balans >>