Robin Nijhof oud-stagiair bij StadLandWater

Graag stellen we je voor aan Robin! Robin is 3e-jaars student Civiele Techniek aan de HAN en loopt sinds 1 februari stage bij StadLandWater. Waarom heeft Robin eigenlijk voor een stage bij StadLandWater gekozen?

“Eerlijk gezegd was ik van plan om stage te lopen in het buitenland. Maar door corona moest ik een alternatief bedenken. Ik wist al wel dat ik sowieso bij een ingenieursbureau stage wilde lopen. De diversiteit bij StadLandWater sprak me heel erg aan en zodoende ben ik hier terecht gekomen.”

En hoe zien Robins werkzaamheden eruit? “Ik ben vooral bezig met ontwerp en tekenen. Dat vind ik echt het leukste om te doen. In die zin komt de stage dan ook overeen met wat ik ervan verwacht en gehoopt had.  Ik heb daarnaast buiten verschillende inspectiewerkzaamheden uitgevoerd. Binnenkort ga ik verder met het woonrijp maken van project Eikendal. Eerst ga ik de inmeting doen en vervolgens het DO maken. Daar kijk ik echt naar uit.

“Het meest bijzondere aan het werken bij StadLandWater? Dat vind ik het feit dat iedereen voor elkaar klaar staat. Het werk wordt echt samen gedaan.”

Hoe ervaart Robin de begeleiding en de sfeer? “De begeleiding is goed. Er is altijd wel een collega die bereid is om me te helpen of met me mee te kijken. Ik voelde me ook al heel snel thuis binnen de groep. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook tijd voor een praatje of een grapje tussendoor.“

Heeft de stage het beeld dat Robin had van het werkveld van de civiele techniek veranderd? “Ja, zeker. Ik heb eerder al stages gelopen bij aannemers. Ik merk dat het werk hier echt anders is. Het is ook druk, maar de druk is wel anders. De werkomgeving is rustiger. Ik merk ook dat dat beter bij mij past. In die zin heeft deze stage me ook geholpen bij de bevestiging dat ik graag verder wil in het ontwerp en tekenen. Als ik in het najaar weer start met colleges, ga ik dan ook de minor Tuin-en Landschapsontwerp volgen.”

Robin Nijhof Stagiair Bij Stadlandwater

Zelf stage lopen bij StadLandWater?

Zit jij in je derde of vierde jaar van de opleiding Civiele Techniek of Cultuurtechniek? En ben je op zoek naar een goede stageplek? StadLandWater heeft altijd plek voor één of meerdere derde- en vierdejaars studenten van het MBO en HBO. Heb je interesse?

Laura Sligman oud-stagiaire bij StadLandWater

Graag stellen wij je voor aan Laura! Laura is 3 jaars studente Civiele Techniek aan de Hogeschool Saxion en loopt sinds 1 maart stage bij StadLandWater. Hoe bevalt het haar bij StadLandWater?

Lees verder

Laura Sligman Stagiaire Bij Stad Land Water

Joost Brink oud-afstudeerder bij StadLandWater

Graag stellen we je voor aan Joost! Joost is 4e jaars student Land- en Watermanagement aan de Hogeschool Larenstein en is bij StadLandWater bezig met zijn afstudeeropdracht. Hij is bezig met een onderzoek om te komen tot een effectieve strategie voor het afkoppelen van regenwater op particulier terrein.

Lees verder

Joost Brink Afstudeerder Bij Stad Land Water

Jelle Kievitsbosch oud-trainee bij StadLandWater

Graag stellen we je voor aan Jelle! Jelle is vanuit zijn rol als trainee binnen Traineeship Civiel Oost van VD detachering op dit moment werkzaam bij StadLandWater. Na zijn traineeperiode bij Gemeente Enschede en Abbink Boekelo Wegenbouw zit hij nu bij StadLandWater. Gedurende een periode van 8 maanden is hij werkzaam op onze vestiging in Apeldoorn. Daarna gaat hij nog voor 8 maanden naar NTP.

Lees verder

Jelle Kievitsbosch Trainee Bij Stad Land Water