Laura Sligman oud-stagiaire bij StadLandWater

Graag stellen wij je voor aan Laura! Laura is 3e-jaars studente Civiele Techniek aan de Hogeschool Saxion en loopt sinds 1 maart stage bij StadLandWater. Hoe bevalt het haar bij StadLandWater?

“Ik heb het super naar mijn zin bij StadLandWater. Vooral de afwisseling in het werk vind ik heel leuk. Doordat StadLandWater niet een heel groot adviesbureau is, krijg ik veel mee van alles wat er binnen het bedrijf gebeurt. Zo krijg ik bijvoorbeeld ook veel mee van de overall aansturing binnen projecten en leer ik hoe dingen in elkaar steken. Bij StadLandWater zit je dicht op de klant èn op de praktijk. Bovendien is de sfeer goed. Informeel, ongedwongen en gelijkwaardig. Ik word ook vanuit meerdere kanten goed begeleid, wat zeker in coronatijd heel prettig is.”

Waarom heeft Laura voor StadLandWater gekozen?

“Toen ik gericht op zoek ging naar bedrijven in de regio die actief zijn op het gebied van watermanagement,  kwam ik eigenlijk meteen bij StadLandWater terecht. De website en de berichten op social media spraken mij zodanig aan dat ik het stageformulier op de website heb ingevuld.”

Van tevoren had Laura een bepaald beeld bij haar stage. Komt dit beeld overeen met de werkelijkheid?

“Ja, het is zoals ik het me had voorgesteld. Er worden door StadLandWater wel veel meer inspecties uitgevoerd dan dat ik had gedacht. Daarin heb ik zelf ook al ervaring mogen opdoen. Ik vind het interessant en krijg daardoor ook meer gevoel bij de praktijk. Ook zie ik dat StadLandWater echt heel breed bezig is: het gaat om herinrichting, nieuwe woonwijken, riolering, zonneparken, windparken. Alles komt voorbij.”

Het meest bijzondere wat ze tot nu toe heeft meegemaakt?

“Naar buiten gaan voor de Quick Scan en het inspecteren van gemalen. Het was leuk en leerzaam.”

Waar kijkt Laura nog naar uit de komende periode? Wat hoopt ze nog te leren?

“Ik kijk er naar uit om vervolgstappen te zetten in een project. Nu ben ik veel met tekenwerk bezig. De vervolgstap in dit geval is het maken van een bestek. Ook komt er nog een particulier afkoppelproject aan waar ik een rol in ga krijgen. Dit sluit mooi aan op mijn interesse voor watermanagement.”

Laura Sligman Stagiaire Bij Stad Land Water

Zelf stage lopen bij StadLandWater?

Zit jij in je derde of vierde jaar van de opleiding Civiele Techniek of Cultuurtechniek? En ben je op zoek naar een goede stageplek? StadLandWater heeft altijd plek voor één of meerdere derde- en vierdejaars studenten van het MBO en HBO. Heb je interesse?

Robin Nijhof oud-stagiair bij StadLandWater

Graag stellen we je voor aan Robin! Robin is 3e jaars student Civiele Techniek aan de HAN en loopt sinds 1 februari stage bij StadLandWater. Waarom heeft Robin eigenlijk voor een stage bij StadLandWater gekozen?

Lees verder

Robin Nijhof Stagiair Bij Stadlandwater

Joost Brink oud-afstudeerder bij StadLandWater

Graag stellen we je voor aan Joost! Joost is 4e jaars student Land- en Watermanagement aan de Hogeschool Larenstein en is bij StadLandWater bezig met zijn afstudeeropdracht. Hij is bezig met een onderzoek om te komen tot een effectieve strategie voor het afkoppelen van regenwater op particulier terrein.

Lees verder

Joost Brink Afstudeerder Bij Stad Land Water

Jelle Kievitsbosch oud-trainee bij StadLandWater

Graag stellen we je voor aan Jelle! Jelle is vanuit zijn rol als trainee binnen Traineeship Civiel Oost van VD detachering op dit moment werkzaam bij StadLandWater. Na zijn traineeperiode bij Gemeente Enschede en Abbink Boekelo Wegenbouw zit hij nu bij StadLandWater. Gedurende een periode van 8 maanden is hij werkzaam op onze vestiging in Apeldoorn. Daarna gaat hij nog voor 8 maanden naar NTP.

Lees verder

Jelle Kievitsbosch Trainee Bij Stad Land Water