Jelle Kievitsbosch oud-trainee bij StadLandWater

Jelle begon op 1 september 2019 als trainee in het Traineeship Civiel Oost. Inmiddels zijn we 3 ½ jaar verder, heeft hij het traineeship afgerond en is hij werkzaam als junior projectleider bij StadLandWater Management en Advies. Hoe kijkt Jelle terug op deze periode?

“Vol enthousiasme! Ik heb gedurende 32 maanden heel veel dingen gedaan waar ik nu in de praktijk elke dag nog wat aan heb. Ik heb in het traineeship enorm veel basiskennis opgedaan en de trainingen en cursussen die ik mocht volgen waren hierop een mooie aanvulling. Ook heb ik veel nieuwe mensen leren kennen. Het werd gaandeweg het traineeship duidelijk wat ik wilde, maar ook wat ik niet wilde. En uiteindelijk heb ik door het traineehip gevonden wat ik zocht: een baan die echt goed bij mij past.

Waarom heb je destijds gekozen voor het Traineeship Civiel Oost?

“Ik kwam voor het eerst met het Traineeship Civiel Oost in aanraking op de Infratech beurs in Rotterdam. Ik had tijdens mijn HBO studie Civiele techniek aan de Saxion Hogeschool Enschede één stageperiode gehad. Daardoor had ik eigenlijk geen idee van het werkveld en wat het allemaal te bieden had. Het traineeship bood mij de kans om veel te zien en te leren in een relatief korte periode. Daarnaast sprak het mij aan dat het tegelijkertijd een ‘echte’ baan is en je als trainee als volwaardig medewerker meedraait bij alle aangesloten partijen.

“Wat het traineeship mij heeft gebracht? Een baan die ik echt heel leuk vindt en die goed bij me past. Daarnaast heeft het me een stuk zelfverzekerdheid gebracht. Ik heb veel kansen gekregen die ik vervolgens heb aangegrepen. Ik vond het ook leuk dat ik zelf mocht aangeven wat ik graag wilde leren. Daarnaast heeft het traineeship me een groot netwerk opgeleverd.

Wat vond je het allerleukste aan het traineeship?

“De afwisseling en de tijdsduur van elke traineeperiode. In 8 maanden kun je veel dingen oppakken en heb je tevens de kans om dingen af te maken. Ook is het lang genoeg om verschillende aspecten binnen één organisatie te kunnen zien.”

Je hebt veel trainingen en cursussen gevolgd. Hoe was dat?

“Daar ben ik heel tevreden over. De trainingen op de het vlak van persoonlijke vaardigheden waren heel erg nuttig. De trainer had een duidelijk beeld van het werkveld, waardoor de training echt op ons gericht was en daardoor heel waardevol en nuttig. Ook de CROW-cursussen die ik heb gevolgd waren goed, zij vormden een goede basis voor veel van de werkzaamheden.

Het Traineeship Civiel Oost bestaat uit vier partijen. Was de samenstelling goed in balans?

“Ik vond de samenstelling heel goed. De partijen geven samen een compleet beeld van de keten in de infra. De gemeente Enschede heeft met de Stadsingenieurs zelf heel veel kennis in huis, waardoor ik er veel heb geleerd. Er zitten weliswaar twee aannemers in het traineeship, maar bij beide leer je weer andere dingen en ze hebben allebei hun eigen charme. Bij StadLandWater was ik werkzaam op de vestiging in Apeldoorn, maar heb ik ervaren dat het bedrijf met drie vestigingen wel één geheel is waar iedereen elkaar kent en waar ik veel van verschillende mensen heb kunnen leren. Ik heb door de diverse samenstelling ook geleerd dat het niet alleen gaat om de vraag of de inhoud van het werk past, maar ook of de cultuur bij je past.”

“Van tevoren had ik niet gedacht dat ik in de rol van junior projectleider terecht zou komen. Ik denk ook echt dat dat mede mogelijk gemaakt is door het traineeship. In een relatief korte periode heb ik snel stappen kunnen zetten in mijn ontwikkeling. Het heeft echt een boost gegeven aan de start van mijn carrière.

Was het moeilijk voor je om uiteindelijk een keuze te maken uit de vier partijen?

“Uiteindelijk niet. Ik heb wel getwijfeld tussen twee partijen. Wat voor mij toen de doorslag gaf waren de loopbaanmogelijkheden en de bedrijfscultuur.”

Tot slot: zou je het Traineeship Civiel Oost aanbevelen?

“Ik zou het iedereen aanbevelen. De stages en wat je leert op school geven niet een compleet beeld van het werkveld en de vele mogelijkheden die er zijn.”

Jelle Kievitsbosch Trainee Bij Stad Land Water

Zelf starten met een traineeship?

Als aankomend civieltechnisch professional heb je de opties voor het uitkiezen en de aanbiedingen vliegen je om je oren! Iedereen wil wat van je, maar wat wil je nu eigenlijk zelf? In een periode van 32 maanden ontdek en ervaar jij verschillende functies, taken en werkgevers binnen de civiele techniek. Heb je interesse in een traineeship? 

Joost Brink afstudeerder bij StadLandWater

Graag stellen we je voor aan Joost! Joost is 4e jaars student Land- en Watermanagement aan de Hogeschool Larenstein en is bij StadLandWater bezig met zijn afstudeeropdracht. Hij is bezig met een onderzoek om te komen tot een effectieve strategie voor het afkoppelen van regenwater op particulier terrein.

Lees verder

Joost Brink Afstudeerder Bij Stad Land Water

Laura Sligman stagiaire bij StadLandWater

Graag stellen wij je voor aan Laura! Laura is 3 jaars studente Civiele Techniek aan de Hogeschool Saxion en loopt sinds 1 maart stage bij StadLandWater. Hoe bevalt het haar bij StadLandWater?

Lees verder

Laura Sligman Stagiaire Bij Stad Land Water

Robin Nijhof stagiair bij StadLandWater

Graag stellen we je voor aan Robin! Robin is 3e jaars student Civiele Techniek aan de HAN en loopt sinds 1 februari stage bij StadLandWater. Waarom heeft Robin eigenlijk voor een stage bij StadLandWater gekozen?

Lees verder

Robin Nijhof Stagiair Bij Stadlandwater