Guy Veeling afstudeerder bij StadLandWater

Graag stellen wij je voor aan Guy Veeling. Guy is 4e-jaars student aan het ROC van Twente waar hij de opleiding Middenkaderfunctionaris Infra volgt. Guy is bij StadLandWater bezig met zijn afstudeerstage. Waarom heeft Guy voor zijn afstudeerstage eigenlijk gekozen voor StadLandWater?

“Ik was bewust op zoek naar een afstudeerstage bij een adviesbureau. Ik zag op de website van StadLandWater dat het een adviesbureau is dat een breed pakket aan diensten aanbiedt waardoor ik er verschillende dingen zou kunnen leren. Dat sprak me aan”.

Komen de verwachtingen overeen met de realiteit?

“Ja, dat zeker. De verwachtingen die ik van tevoren had zijn helemaal uitgekomen. Wat ik heel leuk vind bij StadLandWater is dat ik echt wordt meegenomen in het hele proces vanaf het moment dat een opdracht binnenkomt tot en met de aanbesteding. Hierdoor zie je het totaalplaatje. Bij mijn vorige stages heb ik dat echt anders ervaren. Toen kreeg ik door het werk dat ik deed slechts een klein stukje van het proces mee, hier zie ik het grote geheel. Wat mij opvalt is dat er bij StadLandWater veel kennis in huis is. Ook is er veel ruimte voor innovatie, het zoeken naar creatieve oplossingen.”

Is het beeld dat Guy heeft van het werkveld veranderd tijdens de afgelopen maanden?

“Het beeld dat ik had is zeker veranderd door deze stage. Ik twijfelde voor deze stage wel eens of de infra wel echt iets voor mij is. Corona en het vele thuis werken tijdens stages en school hebben daar ook een rol in gespeeld. Tijdens de afgelopen maanden bij StadLandWater heb ik de vertaalslag van de theorie naar de praktijk kunnen maken. Dat was voor mij de bevestiging dat dit het werk is wat ik wil doen.”

“Ik heb bij StadLandWater al diverse werkzaamheden mogen oppakken. Wat ik het leukste vind om te doen is het maken van (ontwerp)tekeningen en het uitvoeren van veldwerkzaamheden. In het tekenwerk kan ik mijn creativiteit kwijt. Het is leuk als je zelf dingen kunt bedenken en met mogelijke oplossingen voor een vraagstuk kan komen. Het veldwerk is ook leuk. Dat had ik eigenlijk niet verwacht. Ik heb rookproeven mogen doen, inventarisaties van gemalen, het uitvoeren van de QuickScan en diverse putinspecties. Het werk is gevarieerd en je komt op diverse plekken.”

Hoe ervaart Guy de begeleiding en de sfeer?

“De begeleiding vanuit mijn stagebegeleider is goed. Hij neemt altijd de tijd om dingen rustig uit te leggen, hoe druk hij zelf ook is. Daarnaast kan ik ook altijd bij andere collega’s terecht. Iedereen is echt heel behulpzaam. Daarnaast is de sfeer op kantoor fijn. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook tijd voor plezier onderling.”

Zelf stage lopen bij StadLandWater?

Zit jij in je derde of vierde jaar van de opleiding Civiele Techniek of Cultuurtechniek? En ben je op zoek naar een goede stageplek? StadLandWater heeft altijd plek voor één of meerdere derde- en vierdejaars studenten van het MBO en HBO. Heb je interesse?

Simone Runtutalo oud-afstudeerder bij StadLandWater

Graag stellen wij je voor aan Simone Runtulalo. Simone is 4e-jaars studente Land- en Watermanagement aan de Hogeschool van Hall Larenstein en voert haar afstudeeropdracht uit bij StadLandWater.

Lees verder

Simone Runtutalo Afstudeerder Bij Stad Land Water