Hier gaan wij mee aan de slag in 2021

Wat gaat u doen in 2021? Ongetwijfeld gezond blijven, leuke dingen ondernemen en mooie projecten realiseren. Dat is in ieder geval wat wij u toewensen. 
Wij hebben in elk geval veel zin in dit jaar. Er staan ons namelijk diverse mooie projecten en ontwikkelingen te wachten.

4 januari: opening nieuwe vestiging in Apeldoorn

In het voorjaar van 2020 trokken we Stefan Buitenhuis aan als vestigingsleider van een nieuw te openen vestiging in Apeldoorn. Vanwege corona liet die opening even op zich wachten, dus Stefan kon zich mooi inwerken op ons kantoor in Goor. Maar op 4 januari was het dan eindelijk zo ver: Stefan vertrok naar Apeldoorn en nam gelijk onze nieuwe trainee Jelle Kievitsbosch met zich mee.

Waarom Apeldoorn? Met kantoren in Goor en Lichtenvoorde zijn we goed vertegenwoordigd in het oosten van het land. Maar we werken inmiddels voor opdrachtgevers in heel Nederland. Vanuit Apeldoorn zijn we simpelweg dichterbij onze klanten rondom de Veluwe en daarachter. Benieuwd? U bent van harte welkom!

Start meerdere gave projecten

Eigenlijk is elke klus leuk, maar sommige projecten springen eruit. Vanwege hun locatie, de complexiteit of omdat het om een totaal nieuw vraagstuk gaat. Voor de gemeente Deventer bijvoorbeeld gaan we de werkvoorbereiding verzorgen van de herinrichting van de pleinen rondom de Lebuinuskerk die pal voor het stadskantoor staat. We waren al betrokken bij de vernieuwing van de entree vanaf het station (Stationsomgeving en Keizerstraat). Met dit nieuwe project dragen we bij aan de transformatie van de Lebuinuspleinen die de stadsentree vanaf de waterzijde vormen.

Nog zo’n gave opdracht betreft de mega-relining in Harderwijk. Het gaat hier om het relinen van een transportriool van 1 km lang met rioolbuizen die een diameter van 1,5 meter hebben. Daar gaat als het regent tot wel 5000 m³/u doorheen. Het riool zorgt voor de afvoer van het afvalwater van de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Putten. We pakken dit project in bouwteamverband op met GMB Rioleringstechnieken.

Een derde project waar we enthousiast naar uitkijken is de aanbesteding voor duurzaam asfaltonderhoud in Enschede. De gemeente geeft met deze aanbesteding aannemers een kans om zelf met een oplossing te komen voor een wegconstructie die (nog) langer meegaat en voor asfalt dat met een maximale CO2-reductie ontworpen, geproduceerd en verwerkt kan worden. Wij verzorgen het opstellen van de contractdocumenten en begeleiden het aanbestedingstraject.

Eerste kwartaal: lancering WOP en quickscan riolering in AFKAS beschikbaar

Het afgelopen jaar was ook het jaar van de WOP. Die moesten we productiegereed maken en we zijn op zoek gegaan naar een afzetkanaal. Voor wie de naam WOP niks zegt: de WOP maakt het grootschalig en probleemloos afkoppelen van verhard dakoppervlak mogelijk. De WOP is er niet alleen voor de zakelijke markt, maar ook voor particulieren. Hij komt gewoon in de winkel te liggen voor nog geen €25,-. In het eerste kwartaal volgt meer informatie over de lancering van de WOP.

En dan de QuickScan riolering. Alle kennis die we hebben opgedaan in de afgelopen vijf jaar met duizenden meters quickscan bij verschillende gemeentes, ondergrondse situaties, onderzoeksvragen, binnenstedelijk en buitenstedelijk, maken we in 2021 toegankelijk voor iedereen via AFKAS. AFKAS wordt door veel gemeentes gebruikt voor het beheer van rioolinstallaties zoals stuwen, kleppen, debietmeters, fonteinen en gemalen. Of zoals wij het altijd uitleggen: voor alles waar een stekker aan zit. Daar komt nu ook het beheer en onderhoud van de vrijvervalriolering bij. Gemeentes kunnen met die nieuwe software van AFKAS zelf een QuickScan riolering uitvoeren. Het enige dat ze daarvoor nodig hebben, is een eigen camera. Wij bieden daarbij onze kennis aan: we leiden op, geven werkinstructies en bieden ondersteuning bij het vertalen van data naar maatregelen. Benieuwd hoe dat precies in z’n werk gaat? Vraag het Maarten. Hij kan het u haarfijn uitleggen.

Ontwikkel je door!

Wij zien komend jaar dus wel zitten. Jij niet? Dat kan natuurlijk. Wellicht ben je toe aan een nieuwe werkomgeving. Bel of mail dan eens met Saskia Briggeman. Saskia gaat bij ons over werving en selectie. Zoals je misschien wel weet kijken we bij StadLandWater verder dan opleidingsniveau, want gedrevenheid, enthousiasme en ambitie zijn minstens zo belangrijk. Eenmaal bij ons aan boord, ga je samen met Saskia op zoek naar je eigen toekomst binnen StadLandWater. Je bepaalt hier namelijk zelf hoe jij je wilt ontwikkelen. Enthousiast geworden? Solliciteer dan vooral via onze website op een van onze vacatures of neem eens vrijblijvend contact op met Saskia Briggeman voor een verkennend gesprek.

Saskia is trouwens ook de contactpersoon voor Traineeship Civiel Oost. Ken je iemand die nog studeert en die nog niet weet of hij/zij bij een ingenieursbureau, een aannemer of de overheid aan de slag wilt? Wijs diegene dan eens op Traineeship Civiel Oost, een unieke mogelijkheid om bij verschillende werkgevers ervaring op te doen en zo een goede start te maken van je werkcarrière.

Lift mee op de kennis van onze specialisten

En schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief

Contact opnemen

Vul onderstaand formulier in en u hoort zo snel mogelijk van ons. Wilt u een e-mail sturen, dan kan dat naar ons algemene e-mailadres: info@stadlandwater.nl. Bellen kan ook.

Neem contact op

Direct contact

Vestiging Goor

0547 276389

Vestiging Lichtenvoorde

0544 393220

Vestiging Apeldoorn

055-3035700