8 klussen om nu op te pakken

Die stapel op de hoek van het bureau, ordners onderin de kast die liggen te verstoffen. Sommige klusjes eindigen op de een of andere manier altijd onderaan de to do-lijst. Maar nu de wereld lijkt stil te staan, is er ineens tijd over. Bouwvergaderingen worden vanachter de eigen computer gevoerd. Langdurige procedures worden waar mogelijk vervangen door snelle acties om het werk gaande te houden. En de tijd die overblijft wordt gebruikt voor het wegwerken van achterstallige klusjes.

Deze 8 activiteiten voeren wij nu uit voor onze opdrachtgevers:

1. Alle ruimte om te inspecteren

Het is momenteel mooi rustig in de openbare ruimte. Dit betekent dat minder goed bereikbare plekken een stuk toegankelijker zijn voor inspecties. Denk aan inspectieputten op drukke kruisingen of aan een beweegbare brug die wel wat langer open kan blijven omdat er toch niemand voor staat te wachten. Nú inspecteren gaat sneller, is kostenefficiënter en is veiliger voor verkeersdeelnemers en voor degenen die het moeten uitvoeren.

2. Plannen maken voor straks

Beter omgaan met extreme neerslag en droogte: beide punten hebben een vaste plek veroverd op ieders agenda. Heeft u al een stresstest uitgevoerd die laat zien waar het water zich bij extreme neerslag verzamelt? Benut de extra tijd die u nu heeft dan om een afkoppelplan voor regenwater te maken om die plekken te ontlasten. Hetzelfde geldt voor droogte: maak een plan om water langer vast te houden zodat het grondwater op peil blijft. Een mogelijke oplossing is onze Ton-O.

3. Starten met energie besparen

U zou nu heel goed een draaitijdenonderzoek kunnen uitvoeren bij gemalen in het buitengebied. De gegevens die uit dat onderzoek rollen, laten zien welk gemaal regenwater verpompt. Daarna is het een kwestie van bewoners aanschrijven met het verzoek hun regenwater af te koppelen. Wij ondersteunen hier regelmatig bij door het onderzoek uit te voeren, een plan te maken en dat te communiceren met de betrokken bewoners.

4. Aflopende onderhoudscontracten vernieuwen

Heeft u ook diverse meerjarencontracten voor onderhoud uitstaan? Soms worden die contracten door drukte of een ongelukkige timing steeds verlengd, terwijl u niet echt tevreden bent over de uitgangspunten van het contract, de onderlinge samenwerking of de financiële afwikkeling. Hoog tijd voor een goede evaluatie, voor herijking of voor het opstellen van een beter passend contract.

5. Aanbesteden

Haal werkzaamheden die al gepland staan zoveel mogelijk naar voren. Want nu aanbesteden is een goede investering in straks. Daardoor kunnen de aannemers en leveranciers waar u prettig mee samenwerkt hun boterham blijven verdienen. Aanbesteden kan gelukkig al volledig digitaal. Tip: denk gelijk even na over de beste contractvorm voor het werk.

6. Uitvoeringsbegeleiding

Projecten in de uitvoering zijn lastig te begeleiden nu overheidsinstanties hun medewerkers beperken in hun werkzaamheden buitenshuis. Maar de richtlijnen van het RIVM bieden best ruimte om op locatie toezicht te houden. Onze toezichthouders blijven daarom namens opdrachtgevers projecten bezoeken en zorgen ervoor dat projecten doorgang vinden. Volkomen veilig volgens de richtlijnen van het RIVM.

7. Revisieverwerking

De hausse aan werk in de afgelopen jaren heeft een flinke stapel aan revisiewerkzaamheden opgeleverd. Maak nu uw revisiebeheer op orde, dan kunnen projecten straks starten op basis van de juiste gegevens. Onze tekenaars zijn druk met het verwerken van revisietekeningen en met ze geschikt maken voor overdracht naar de afdelingen die gaan over beheer.

8. Databeheer op orde maken

Een databeheerpakket geeft niet altijd de gewenste informatie. Daarvoor zijn verschillende oorzaken aan te wijzen. Het kan komen omdat de softwareomgeving niet is ingericht naar de wensen van de klant. Of omdat informatie niet goed is verwerkt. Ondersteuning nodig? Onze medewerkers hebben kennis van en ervaring met meerdere beheerpakketten. Ze brengen bovendien de gevraagde informatie voor u in beeld met GIS.

Begint het al te kriebelen?

Dan kunt u twee dingen doen.

1: Ga aan de slag. 
2: Vul onderstaand formulier in en dan plannen we een – geheel vrijblijvend – gesprek om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Contact opnemen

Vul onderstaand formulier in en u hoort zo snel mogelijk van ons. Wilt u een e-mail sturen, dan kan dat naar ons algemene e-mailadres: info@stadlandwater.nl. Bellen kan ook.

Neem contact op

Direct contact

Vestiging Goor

0547 276389

Vestiging Lichtenvoorde

0544 393220

Vestiging Apeldoorn

055-3035700