Vrijheidspark: vergroening centrum Winterswijk

Het centrum van Winterswijk wordt vergroend. In het gebied rondom het oude raadhuis en de Jeugdkerkstraat maakt de verharde openbare ruimte namelijk plaats voor gras, bomen en struiken. Op deze locatie aan de rand van het centrum wordt een verblijfsgebied ingericht met een parkachtige sfeer dat de bijpassende naam Vrijheidspark krijgt.

Herontwikkeling centrumgebied

Het is een voor Winterswijk uniek project. De wegenstructuur wordt aangepakt, bestaande parkeerplaatsen worden omgezet in groen en op andere plaatsen, zoals achter het oude raadhuis, komen nieuwe parkeerplaatsen. In het gebied is straks ruime gelegenheid voor recreatie en voor commerciële activiteiten. De gemeente zet met de realisatie van het Vrijheidspark een grote stap in de herontwikkeling van het centrumgebied.

Soms is het even puzzelen

Stadlandwater verzorgde voor dit project de besteksvoorbereiding en was tevens betrokken bij de overleggen met de verschillende stakeholders. We namen deel aan overleggen met nutsbedrijven en de kermisvereniging, en zijn aanwezig op de informatieavond.

De inrichting van de buitenruimte naar het ontwerp van de landschapsarchitect verlangde wel enige creativiteit. In het gebied staat namelijk tijdens het jaarlijkse Volksfeest een kermis opgesteld. Met datzelfde Volksfeest moesten we ook rekening houden bij het maken van de uitvoeringsplanning. Tijdens de festiviteiten kan er immers niet gewerkt worden. Wel dient het terrein dan voldoende netjes afgewerkt te zijn, ook al is het totale werk dan nog niet gereed.

Maar na enig puzzelwerk wisten we alle attracties een plek te geven die voldeed aan de vereiste bereikbaarheidseisen in geval van calamiteiten en kregen we de planning rond.

Nu bestek en tekeningen gereed zijn, bevindt het project zich in de aanbestedingsfase. Deze fase waarin de gemeente op zoek gaat naar de meest geschikte aannemer wordt door StadLandWater begeleid.

Ons werk

Project op stapel? Spijker in vier minuten je groenkennis bij

Die transitie naar een groenere wereld is nu gaande. Maar de huidige bezetting bij ingenieursbureaus, gemeenten en aannemers is vooral grijs opgeleid. Spijker in vier minuten je groenkennis bij.

Faunarasters moeten aanrijdingen met otters voorkomen

De Provincie Overijssel besloot om langs de beide provinciale wegen, tussen Zwartsluis en Meppel, faunarasters aan te brengen. Dit project met veel stakeholders werd begeleid door StadLandWater.

Lift mee op de kennis van onze specialisten

En schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief

Contact opnemen

Vul onderstaand formulier in en u hoort zo snel mogelijk van ons. Wilt u een e-mail sturen, dan kan dat naar ons algemene e-mailadres: info@stadlandwater.nl. Bellen kan ook.

Neem contact op

Direct contact

Vestiging Goor

0547 276389

Vestiging Lichtenvoorde

0544 393220

Vestiging Apeldoorn

055-3035700