Innovatieve fietsenstalling Kennispark Enschede

De opdracht was even simpel als uitdagend. Gemeente Enschede wilde een fietsenstalling op het Kennispark die zou bijdragen aan de hightech-uitstraling van het Kennispark en het Innovatiepad. Aantal te stallen fietsen: 400 stuks. Op 15 maart 2018 is de stalling officieel geopend door de gemeente.

Flow of Innovation B.V. realiseerde in 2017 het Innovatiepad dat, al slingerend over het Kennispark, NS-station Enschede Kennispark verbindt met Universiteit Twente. Rondom het treinstation konden her en der fietsen worden gestald in kleine rekken, maar het aantal was onvoldoende voor de hoeveelheid fietsen. Gemeente Enschede besloot een nieuwe fietsenstalling te bouwen die zou bijdragen aan de hightech-uitstraling van het Kennispark en het Innovatiepad. De opdracht werd verstrekt aan de Flow of Innovation B.V. waar StadLandWater deel van uitmaakt.

Multidisciplinaire uitdagingen

De realisatie van de fietsenstalling vroeg om de kennis en inzet van veel verschillende disciplines en partijen. Het ging hier namelijk niet alleen om civiele werkzaamheden, maar ook om beton- en installatiewerkzaamheden. Tel daarbij op een korte periode voor voorbereiding en uitvoering en een vast budget: de uitdagingen kwamen van alle kanten. Maar wat telt is het eindresultaat, en dat mag er zijn.

Onze innovatieve, technische oplossing

Wie nu langs het station Enschede Kennispark fietst of rijdt kan het niet ontgaan. Daar staat een fietsenstalling met uitstraling. Die uitstraling dankt de fietsenstalling grotendeels aan haar verrassend vormgegeven overkapping van textiel. Onder de spankap hangt verlichting die, net als op het Innovatiepad, kan worden aangestuurd in de kleuren rood, groen en blauw (RGB). Dat betekent dat de verlichting in elke mogelijke kleur kan worden ingesteld. Dezelfde verlichting vinden gebruikers en passanten ook bij de fontein. Is er een evenement of heeft FC Twente een feestelijke dag? Dan verlichten zowel fietsenstalling als fontein in dezelfde kleurstelling. Zo dragen ontwerp en verlichting bij aan een gevoel van eenheid en sfeer met een hightech-tintje. De stalling biedt ruimte aan 400 fietsen.

Heeft u ook een multidisciplinair vraagstuk of bent u op zoek naar slimme, innovatieve oplossingen die de wereld een beetje mooier maken? Wij denken graag met u mee.

Fietsenstalling Veste
Fietsenstalling Textiel
Fietsenstalling Overkapping
Fietsenstalling Lampen
Fietsenstalling Verlichting
Fietsenstalling Binnenzijde

Ons werk

Samen de bodem in: wie gaat het eerst?

Over een integrale bodemaanpak door aannemers, saneerders, archeologen, nuts en het opsporingsbedrijf. Bij StadLandWater steken we graag onze kop in het zand. Letterlijk dan. Want werken onder het maaiveld levert interessante vraagstukken op. Zeker op binnenstedelijke locaties, waar de geschiedenis haar sporen heeft achtergelaten.

Integrale projectbenadering bij herbestemming binnenstad

Hoe borg je de planning, de onderlinge afstemming en de voortgang van een herbestemmingsproject in de binnenstad? Het antwoord is even simpel als complex: met een integrale projectbenadering.


Werken in een bouwteam: zó slaagt het wel!

Bouwteams worden steeds populairder. Werken in bouwteams is namelijk efficiënt. En meer efficiency betekent minder verspilling van tijd en geld. Daar heeft elke organisatie natuurlijk wel oren naar. Overweegt u een bouwteam op te starten? Met onze 10 tips omzeilt u de grootste valkuilen en gaat u goed voorbereid van start.

Contact opnemen

Vul onderstaand formulier in en u hoort zo snel mogelijk van ons. Wilt u een e-mail sturen, dan kan dat naar ons algemene e-mailadres: info@stadlandwater.nl. Bellen kan ook.

Neem contact op

Direct contact

Vestiging Goor

0547 276389

Vestiging Lichtenvoorde

0544 393220

Vestiging Apeldoorn

055-3035700