Innovatieve fietsenstalling Kennispark Enschede

De opdracht was even simpel als uitdagend. Gemeente Enschede wilde een fietsenstalling op het Kennispark die zou bijdragen aan de hightech-uitstraling van het Kennispark en het Innovatiepad. Aantal te stallen fietsen: 400 stuks. Op 15 maart 2018 is de stalling officieel geopend door de gemeente.

Flow of Innovation B.V. realiseerde in 2017 het Innovatiepad dat, al slingerend over het Kennispark, NS-station Enschede Kennispark verbindt met Universiteit Twente. Rondom het treinstation konden her en der fietsen worden gestald in kleine rekken, maar het aantal was onvoldoende voor de hoeveelheid fietsen. Gemeente Enschede besloot een nieuwe fietsenstalling te bouwen die zou bijdragen aan de hightech-uitstraling van het Kennispark en het Innovatiepad. De opdracht werd verstrekt aan de Flow of Innovation B.V. waar StadLandWater deel van uitmaakt.

Multidisciplinaire uitdagingen

De realisatie van de fietsenstalling vroeg om de kennis en inzet van veel verschillende disciplines en partijen. Het ging hier namelijk niet alleen om civiele werkzaamheden, maar ook om beton- en installatiewerkzaamheden. Tel daarbij op een korte periode voor voorbereiding en uitvoering en een vast budget: de uitdagingen kwamen van alle kanten. Maar wat telt is het eindresultaat, en dat mag er zijn.

Onze innovatieve, technische oplossing

Wie nu langs het station Enschede Kennispark fietst of rijdt kan het niet ontgaan. Daar staat een fietsenstalling met uitstraling. Die uitstraling dankt de fietsenstalling grotendeels aan haar verrassend vormgegeven overkapping van textiel. Onder de spankap hangt verlichting die, net als op het Innovatiepad, kan worden aangestuurd in de kleuren rood, groen en blauw (RGB). Dat betekent dat de verlichting in elke mogelijke kleur kan worden ingesteld. Dezelfde verlichting vinden gebruikers en passanten ook bij de fontein. Is er een evenement of heeft FC Twente een feestelijke dag? Dan verlichten zowel fietsenstalling als fontein in dezelfde kleurstelling. Zo dragen ontwerp en verlichting bij aan een gevoel van eenheid en sfeer met een hightech-tintje. De stalling biedt ruimte aan 400 fietsen.

Heeft u ook een multidisciplinair vraagstuk of bent u op zoek naar slimme, innovatieve oplossingen die de wereld een beetje mooier maken? Wij denken graag met u mee.

Fietsenstalling Veste
Fietsenstalling Textiel
Fietsenstalling Overkapping
Fietsenstalling Lampen
Fietsenstalling Verlichting
Fietsenstalling Binnenzijde


 BENT U OP ZOEK NAAR SLIMME, INNOVATIEVE OPLOSSINGEN?

Meer werk

Renovatie 4 gemalen gemeente Olst-Wijhe

Meer werk

Riodesk Kikker partnership voor StadLandWater