Met de WOP probleemloos regenwater afkoppelen zonder stankoverlast

Wilt u ook met probleemloos afkoppelen van regenwater aan de slag en heeft u een project waar deze oplossing grootschalig toegepast kan worden? Wij bedachten een simpele oplossing voor het afkoppelen van de regenpijp met beluchting en zonder stankoverlast: de WOP.

Samen met Rawinso is de productie van de WOP inmiddels in gang gezet. De Regenwater afkoppelset met WOP is vanaf nu verkrijgbaar bij StadLandWater en bij diverse verkoopkanalen in heel het land, waaronder Wildkamp.


Beluchting voorkomt stankoverlast bij afkoppelen

Gratis water voor de tuin en geen druppel regenwater meer naar het riool. Klinkt mooi als maatregel tegen droogte en wateroverlast door het veranderende klimaat. Maar techneuten onder ons weten: regenwater afkoppelen doe je beter niet ondoordacht. Naast het afvoeren van water heeft een regenpijp namelijk nog een tweede functie, namelijk beluchting. Met het afkoppelen van een regenpijp ontstaat kans op stank in en om de woning. Dus zaag nooit zomaar een regenpijp door en stop hem af. Dit argument brengt veel mensen aan het twijfelen. Twijfel bij zowel opdrachtgevers van afkoppelprojecten als pandeigenaren waardoor actie achterwege blijft.

WOP: betaalbaar afkoppelen en eenvoudig te plaatsen in regenpijp

Wij bedachten een simpele oplossing om hier versnelling in aan te brengen. Een oplossing met 100% resultaat die betaalbaar, makkelijk te plaatsen en onderhoudsvrij is. De WOP is een hulpstuk voor het afkoppelen van regenwater waarbij de beluchting van de regenpijp intact blijft. Het hulpstuk is bovendien zo eenvoudig te plaatsen dat woning-/pandeigenaren dat zelf kunnen doen.
Het ontwerpwerk is klaar, het modelrecht afgegeven. Verschillende prototypes kwamen uit de 3D-printer gerold en zijn getest. Waar anders dan gewoon bij ons thuis. En het werkt, zonder problemen.

Regenwater Afkoppelset Wop

Plaatsingsinstructie

De WOP is geschikt voor elke ronde regenpijp van elk type materiaal. De meest voorkomende regenpijpdiameters zijn 60, 70, 80 of 100 mm. De WOP is zo ontworpen dat hij op elke diameter past. Dankzij zijn grootte kan hij elke regenbui aan en is hij makkelijk te onderhouden (voor zover daar behoefte aan is, want takjes en blaadjes werpt hij zelf al automatisch uit).

Wat heeft u nodig voor plaatsing: de WOP, twee hulpstukken om van regenpijp naar WOP te gaan en weer terug, een zaag en eventueel lijm. Door de regenpijp op twee plekken door te zagen ontstaat ruimte voor de WOP. Hoeveel ruimte nodig is, hangt af van de hulpstukken. De lengte daarvan verschilt namelijk per type hulpstuk en per leverancier. Na het zaagwerk plaatst u de WOP. Indien gewenst en mogelijk lijmt u vervolgens de hulpstukken vast aan de regenpijp. De WOP is nu gereed. Het regenwater dat op het dak valt, zal daardoor niet meer naar het riool worden afgevoerd, maar infiltreren in het onverharde deel van het perceel. 

De WOP wordt geleverd met een uitgebreide plaatsingsinstructie.

WOP Plaatsing In Regenpijp

Interesse in probleemloos afkoppelen?

Samen met Rawinso is de productie van de WOP inmiddels in gang gezet. De Regenwater Afkoppelset met WOP is vanaf nu verkrijgbaar bij StadLandWater en bij diverse verkoopkanalen in heel het land, waaronder Wildkamp. Wilt u ook met probleemloos afkoppelen van regenwater aan de slag en heeft u een project waar deze oplossing grootschalig toegepast kan worden? Stuur ons een bericht via w.stadhouders@stadlandwater.nl. Dan nemen we rechtstreeks contact met u op.

Ons werk

Kieswijzer afkoppelen regenwater

Wat kan een gemeente doen bij wateroverlast door grote hoeveelheden regen? Afkoppelen op particulier terrein is een optie. Er zijn drie wegen die naar Rome leiden: door inwoners te informeren, te stimuleren of volledig te ontzorgen. Wat is wijsheid? Om die keus te vergemakkelijken zetten we in de kieswijzer de mogelijkheden op een rijtje.

StadLandWater wint met vooruitstrevende aanpak waterproblematiek

Water & Wonen. Het is de werktitel van de uitvraag die Gemeente Enschede uitzette in de markt. De naam van een project dat vraagt om innovatieve denkkracht om de jaarlijkse hausse aan water in de stad voor eens en voor altijd te beteugelen. De kern van het winnende concept: leven en wonen mét het water in plaats van ertegen te strijden.

Lift mee op de kennis van onze specialisten

En schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief

Contact opnemen

Vul onderstaand formulier in en u hoort zo snel mogelijk van ons. Wilt u een e-mail sturen, dan kan dat naar ons algemene e-mailadres: info@stadlandwater.nl. Bellen kan ook.

Neem contact op

Direct contact

Vestiging Goor

0547 276389

Vestiging Lichtenvoorde

0544 393220

Vestiging Apeldoorn

055-3035700