Met de WOP probleemloos regenwater afkoppelen zonder stankoverlast

Wilt u ook met probleemloos afkoppelen van regenwater aan de slag en heeft u een project waar deze oplossing grootschalig toegepast kan worden? Wij bedachten een simpele oplossing voor het afkoppelen van de regenpijp met beluchting en zonder stankoverlast: de WOP.

 De Regenwater afkoppelset met WOP is verkrijgbaar bij StadLandWater en bij diverse verkoopkanalen in heel het land, waaronder Wildkamp.


Beluchting voorkomt stankoverlast bij afkoppelen

Gratis water voor de tuin en geen druppel regenwater meer naar het riool. Klinkt mooi als maatregel tegen droogte en wateroverlast door het veranderende klimaat. Maar techneuten onder ons weten: regenwater afkoppelen doe je beter niet ondoordacht. Naast het afvoeren van water heeft een regenpijp namelijk nog een tweede functie, namelijk beluchting. Met het afkoppelen van een regenpijp ontstaat kans op stank in en om de woning. Dus zaag nooit zomaar een regenpijp door en stop hem af. Dit argument brengt veel mensen aan het twijfelen. Twijfel bij zowel opdrachtgevers van afkoppelprojecten als pandeigenaren waardoor actie achterwege blijft.

WOP: betaalbaar afkoppelen en eenvoudig te plaatsen in regenpijp

Wij bedachten een simpele oplossing om hier versnelling in aan te brengen. Een oplossing met 100% resultaat die betaalbaar, makkelijk te plaatsen en onderhoudsvrij is. De WOP is een hulpstuk voor het afkoppelen van regenwater waarbij de beluchting van de regenpijp intact blijft. Het hulpstuk is bovendien zo eenvoudig te plaatsen dat woning-/pandeigenaren dat zelf kunnen doen.
Het ontwerpwerk is klaar, het modelrecht afgegeven. Verschillende prototypes kwamen uit de 3D-printer gerold en zijn getest. Waar anders dan gewoon bij ons thuis. En het werkt, zonder problemen.

Regenwater Afkoppelset Wop

Plaatsingsinstructie

De WOP is geschikt voor een ronde regenpijp van elk type materiaal. De WOP is zo ontworpen dat hij past op regenpijpdiameter 80mm. Dankzij zijn grootte kan hij elke regenbui aan en is hij makkelijk te onderhouden (voor zover daar behoefte aan is, want takjes en blaadjes werpt hij zelf al automatisch uit).

Wat heeft u nodig voor plaatsing: de WOP, twee hulpstukken om van regenpijp naar WOP te gaan en weer terug, een zaag en eventueel lijm. Door de regenpijp op twee plekken door te zagen ontstaat ruimte voor de WOP. Hoeveel ruimte nodig is, hangt af van de hulpstukken. De lengte daarvan verschilt namelijk per type hulpstuk en per leverancier. Na het zaagwerk plaatst u de WOP. Indien gewenst en mogelijk lijmt u vervolgens de hulpstukken vast aan de regenpijp. De WOP is nu gereed. Het regenwater dat op het dak valt, zal daardoor niet meer naar het riool worden afgevoerd, maar infiltreren in het onverharde deel van het perceel. 

De WOP wordt geleverd met een uitgebreide plaatsingsinstructie.

WOP Plaatsing In Regenpijp

Interesse in probleemloos afkoppelen?

Samen met Rawinso is de productie van de WOP inmiddels in gang gezet. De Regenwater Afkoppelset met WOP is vanaf nu verkrijgbaar bij StadLandWater en bij diverse verkoopkanalen in heel het land, waaronder Wildkamp. Wilt u ook met probleemloos afkoppelen van regenwater aan de slag en heeft u een project waar deze oplossing grootschalig toegepast kan worden? Stuur ons een bericht via w.stadhouders@stadlandwater.nl. Dan nemen we rechtstreeks contact met u op.

Ons werk

Aanpassing persleiding in Duiven

Bij de nieuwbouw van een basisschool moet een persleiding worden verlegd. Gemeente Duiven legde haar wens neer bij het Waterschap dat vervolgens aan StadLandWater vroeg een ontwerp te maken en het bijbehorende bestek op te stellen.

GWSW: nieuwe standaard voor woordgebruik bij stedelijk waterbeheer

Om spraakverwarring te voorkomen creëerde Stichting RIONED een Gegevenswoordenboek Stedelijk Water. Afgekort: het GWSW, een speciale datastructuur die assets, systemen en (beheer)processen op het gebied van stedelijk waterbeheer beschrijft.

Minister Kuyperplein in Enschede

Bepaalde wijken in de gemeente Enschede hebben ieder jaar opnieuw last van een (te) hoge grondwaterstand. Omdat de gemeente particulieren wel perspectief wil bieden, besloot ze een marktuitvraag te doen voor de ontwikkeling van een oplossing die de grondwateroverlast zou doen afnemen.

Lift mee op de kennis van onze specialisten

En schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief

Contact opnemen

Vul onderstaand formulier in en u hoort zo snel mogelijk van ons. Wilt u een e-mail sturen, dan kan dat naar ons algemene e-mailadres: info@stadlandwater.nl. Bellen kan ook.

Neem contact op

Direct contact

Vestiging Goor

0547 276389

Vestiging Lichtenvoorde

0544 393220

Vestiging Apeldoorn

055-3035700