Asfaltonderhoud N339

De provinciale weg N339, tussen Epse en Laren, had onderhoud nodig. Dit onderhoud werd aangegrepen door de Provincie Gelderland om enkele snelheidsbeperkende elementen aan de weg toe te voegen. De Provincie had het DO hiervan al klaarliggen, maar had extra handen nodig om het uit te werken naar een bestek en bestektekeningen. Zo kwam StadLandWater in beeld.

Voorbereiding/engineering

Het tracé werd door ons geïnventariseerd waarbij we onder meer het hoogteverloop van alle verkeersdrempels en -plateaus hebben ingemeten. Dit bracht goed in beeld wat er nodig was om de snelheidsremmende voorzieningen te verbeteren en vorm te geven overeenkomstig de eisen van de Provincie. Toen het bestek en de tekeningen gereed waren, kon het project worden aanbesteed.

Verbeterde verkeersveiligheid

Het nieuwe stukje N339 ziet er inmiddels uit om door een ringetje te halen. De scheuren en gaten in het wegdek zijn hersteld en de rijbaan is voorzien van een nieuwe deklaag. Verder zijn de bestaande verkeersdrempels en -plateaus waar nodig verbeterd en nieuwe toegevoegd. Ook hebben de fietsstroken aan weerszijden van de rijbaan een breder profiel gekregen.

Alles bij elkaar betrof het hier geen opvallend project, maar het is altijd mooi om een bijdrage te kunnen leveren aan de instandhouding van het Gelders wegennet en aan de verbetering van de verkeersveiligheid in je eigen omgeving. En omdat de gemiddelde snelheid van het snelverkeer lager zal zijn dan voorheen, zal de omgeving ook minder last hebben van verkeersgeluiden. Win-win dus.

Asfaltonderhoud N339 Foto

Ons werk

Veiligheid en functionaliteit wegen in Putten gewaarborgd

Als wegbeheerder draag je zorg voor het onderhoud van de wegen binnen de gemeentegrenzen. Daarnaast is daar de landelijke opgave om meer woningen te bouwen met alle infrastructurele eisen die daarmee gepaard gaan. Ondertussen groeit de behoefte aan standaardisatie van gegevens en werkprocessen.

Bouwteam fietssnelweg F35

De 62 kilometerslange fietssnelweg F35 loopt van Nijverdal naar de Duitse grens en heeft zijtakken van Almelo naar Vriezenveen en van Enschede naar Oldenzaal. StadLandWater is uitgenodigd bij te dragen aan de realisatie van de laatste anderhalve mijl van de F35 tussen Hengelo en Enschede.

​Asfaltonderhoud De Krim (gemeente Hardenberg)

Ons werk begon met een grondig asfaltonderzoek naar de toestand van de wegen, de opbouw ervan en het formuleren van een advies over een nieuwe, toekomstbestendige constructie met aandacht voor fietscomfort.

Lift mee op de kennis van onze specialisten

En schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief

Contact opnemen

Vul onderstaand formulier in en u hoort zo snel mogelijk van ons. Wilt u een e-mail sturen, dan kan dat naar ons algemene e-mailadres: info@stadlandwater.nl. Bellen kan ook.

Neem contact op

Direct contact

Vestiging Goor

0547 276389

Vestiging Lichtenvoorde

0544 393220

Vestiging Apeldoorn

055-3035700