Asfaltonderhoud N339

De provinciale weg N339, tussen Epse en Laren, had onderhoud nodig. Dit onderhoud werd aangegrepen door de Provincie Gelderland om enkele snelheidsbeperkende elementen aan de weg toe te voegen. De Provincie had het DO hiervan al klaarliggen, maar had extra handen nodig om het uit te werken naar een bestek en bestektekeningen. Zo kwam StadLandWater in beeld.

Voorbereiding/engineering

Het tracé werd door ons geïnventariseerd waarbij we onder meer het hoogteverloop van alle verkeersdrempels en -plateaus hebben ingemeten. Dit bracht goed in beeld wat er nodig was om de snelheidsremmende voorzieningen te verbeteren en vorm te geven overeenkomstig de eisen van de Provincie. Toen het bestek en de tekeningen gereed waren, kon het project worden aanbesteed.

Verbeterde verkeersveiligheid

Het nieuwe stukje N339 ziet er inmiddels uit om door een ringetje te halen. De scheuren en gaten in het wegdek zijn hersteld en de rijbaan is voorzien van een nieuwe deklaag. Verder zijn de bestaande verkeersdrempels en -plateaus waar nodig verbeterd en nieuwe toegevoegd. Ook hebben de fietsstroken aan weerszijden van de rijbaan een breder profiel gekregen.

Alles bij elkaar betrof het hier geen opvallend project, maar het is altijd mooi om een bijdrage te kunnen leveren aan de instandhouding van het Gelders wegennet en aan de verbetering van de verkeersveiligheid in je eigen omgeving. En omdat de gemiddelde snelheid van het snelverkeer lager zal zijn dan voorheen, zal de omgeving ook minder last hebben van verkeersgeluiden. Win-win dus.

Asfaltonderhoud N339 Foto

Ons werk

Meer dan alleen bruginspectie door StadLandWater

Naast onze kennis op het gebied van wegen en riolering adviseren we onze opdrachtgevers meer en meer op het gebied van het beheer van civiele
kunstwerken als bijvoorbeeld bruggen en waterkerende constructies.

Lift mee op de kennis van onze specialisten

En schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief

Contact opnemen

Vul onderstaand formulier in en u hoort zo snel mogelijk van ons. Wilt u een e-mail sturen, dan kan dat naar ons algemene e-mailadres: info@stadlandwater.nl. Bellen kan ook.

Neem contact op

Direct contact

Vestiging Goor

0547 276389

Vestiging Lichtenvoorde

0544 393220

Vestiging Apeldoorn

055-3035700