Toezicht winkelcentrum Keizerslanden in Deventer

Winkelcentrum Keizerslanden in de wijk Keizerslanden in Deventer is grootschalig gerenoveerd en verbouwd. In 16 maanden tijd onderging het winkelcentrum een ware metamorfose. Het huidige vloeroppervlak werd met circa 4.000m2 uitgebreid tot circa 11.000 m2. De openbare ruimte rondom het winkelcentrum werd eveneens aangepakt. De ruimte werd gemoderniseerd en het aantal parkeerplekken uitgebreid. Verder werd het regenwater van het winkelcentrum en de verharding afgekoppeld en aangesloten op de nieuw aangelegde infiltratieriolering. Ook werd een deel van de verharding van het parkeerterrein waterpasserend aangelegd.

Uitvoeringsbegeleiding

Het openbaar gebied in en rond het winkelcentrum is van de gemeente Deventer. Eind 2016 werd het project meervoudig onderhands aanbesteed aan Klink-Nijland uit Raalte. Projectontwikkelaar NSI voerde de renovatie uit met de bouwaannemer. Aan StadLandWater werd gevraagd het project te begeleiden in de uitvoering.

De fasering was cruciaal

De fasering van het project was cruciaal. Het winkelcentrum moest immers bereikbaar blijven voor bezoekers/winkelend publiek én voor de bouwer én voor de nutsbedrijven. Steeds wanneer de bouwer gereed was met een deel van het centrum, werd de winkel ingehuisd. Daarbij was er continu bevoorradend verkeer zowel voor de winkels als ook voor de bouwers. Inmiddels bevinden we ons in de laatste fase van het project. Halverwege juli 2018 is het gereed.

Keizerslanden 1
Keizerslanden 2
Keizerslanden 3
Keizerslanden 4
Keizerslanden 5
Keizerslanden 6


BENT U OP ZOEK NAAR EEN TOEZICHTHOUDER?

Meer werk

Voordelen van hydraulisch doorrekenen bij drukriolering

Meer werk

Renovatie 4 gemalen gemeente Olst-Wijhe