Gemeente Voorst proeftuin voor putrenovatie: wat werkt het beste?

Gemeente Voorst is een zeer actieve gemeente als het gaat om putrenovatie. In de afgelopen 15 jaren liet de gemeente tientallen putten en pompkelders renoveren door diverse leveranciers. Die leveranciers gebruikten daarvoor een variatie aan technieken en zo werd de gemeente een proeftuin voor putrenovatietechnieken. Begin 2020 vroeg de Gemeente Voorst aan StadLandWater een inspectie uit te voeren op 40 locaties voor een betrouwbare bepaling van de kwaliteitstoestand van de objecten.

Natuurlijk rees na zoveel jaren de vraag: welke renovatietechnieken hebben de tand des tijds het best doorstaan?

Visuele rioolinspectie met behulp van 360°-foto’s

Om te bepalen of bijvoorbeeld de coating of het laminaat er nog goed op zit, kun je een trekproef en/of manuele inspectie uitvoeren. Maar gezien het doel van de inspectie kozen wij ervoor om 3D-opnames te maken met een 360°-rioolputinspectiecamera. Deze visuele en globale manier van inspecteren had onze voorkeur omdat je met zo min mogelijk financiële middelen en inspanningen een redelijk goede inschatting kunt maken van de staat van het te inspecteren object. Daarvoor hoeft er niemand af te dalen in de put en hoeft de put vooraf ook niet gereinigd en veiliggesteld te worden.

Projecten

Interview met Peter Nijboer, technisch beheerder Gemeente Deventer

Deventer is een van de gemeentes waar we structureel mee samenwerken. We verstaan elkaar goed, de gemeente en wij, en koesteren de relatie. Hoe Gemeente Deventer dat ziet? We vroegen het Peter Nijboer, technisch beheerder bij de gemeente.

Gemeente Harderwijk repareert ‘aorta’ voor regionale waterafvoer met relining

Dwars door Harderwijk loopt een transportriolering. Door dit buizenstelsel met een doorsnede variërend van ø 1250 mm tot ø 2000 mm wordt al het afvalwater van zowel Putten, Ermelo en Harderwijk als van een persleiding van Waterschap Vallei & Veluwe afgevoerd richting de RWZI van het waterschap in Harderwijk.

Afkoppelen regenwater buitengebied: dit levert het op

Goed beschouwd is het ronduit onzinnig wat er links en rechts nog in het buitengebied gebeurt. Schoon hemelwater legt er een lange weg af via pompen en door leidingen om uit te komen bij een waterzuivering voor een intensief reinigingsritueel.

Contact opnemen

Vul onderstaand formulier in en u hoort zo snel mogelijk van ons. Wilt u een e-mail sturen, dan kan dat naar ons algemene e-mailadres: info@stadlandwater.nl. Bellen kan ook.

Neem contact op

Direct contact

Vestiging Goor

0547 276389

Vestiging Lichtenvoorde

0544 393220

Vestiging Apeldoorn

055-3035700