Geslaagde kennissessies kousrenovatie

Landmansweg in Hengelo

Hoe werkt zo’n kousrenovatie nu eigenlijk? Op 14 en 21 maart organiseerden we een kennisochtend voor opdrachtgevers en collega’s waarop niet alleen kennis werd gedeeld, maar ook ter plekke een kousrenovatie te aanschouwen was.

3478 m kousrenovatie en 48 inspectieputten

Tussen 2017 en 2024 verzorgde StadLandWater, in opdracht van de gemeente Hengelo, de werkvoorbereiding en uitvoeringsbegeleiding voor de renovatie van het transportriool. Dit riool tussen de Landmansweg en de rioolwaterzuivering aan de Wegtersweg is maar liefst 3478 m lang en telt 48 gerenoveerde inspectieputten. Het project is in 3 fasen uitgevoerd. De totale aanneemsom voor dit project bedroeg ruim 2 miljoen euro.

De projectspecificaties op een rij:

Diameter Strenglengte
Ø500 395 m
Ø600 1291 m
Ø700 885 m
Ø900 907 m

Ervaringen uitwisselen en kennis delen

In dit uitdagende project heeft onze ervaring met het voorbereiden, begeleiden en testen van kousrenovaties een mooi resultaat opgeleverd. En op de kennisochtenden konden alle geïnteresseerden hierover meepraten. Hier presenteerden we het project, de toegepaste renovatietechnieken, benodigde pompinstallatie en de beperkingen vanwege de nabijgelegen rioolwaterzuivering. En als kers op de taart werd op beide dagen een kous aangebracht in een Ø900mm rioolstreng met een lengte van maar liefst 300 m. 

Meer bijeenkomsten in de toekomst

Het enthousiasme en de gemengde club aanwezigen maakten deze kennisochtenden zeer geslaagd! Het maakte ons ook weer even bewust van het belang van kennisdeling. Houd onze nieuwsbrief in de gaten voor toekomstige bijeenkomsten! 

Meer weten over kousrenovatie?

Jorn de Wals

Jorn de Wals weet alles van dit project en rioolrenovatie in het algemeen.

0547-276389