Geslaagd traject relining gemeente Hellendoorn

Gemeente Hellendoorn nam in 2016-2017 een flink deel van haar renovatiestelsel onder handen. StadLandWater nam hierin de rol van adviseur en begeleider op zich. Projectleider Bram Hekkink toetste in de voorbereidingsfase allereerst de beoogde maatregelen aan de hand van inspecties. Vervolgens begeleidde hij het maken van het bestek met een parameterlijst en de bestekstekeningen. De voorbereidingsfase werd afgerond met het aanbesteden van het project.

Van projectleiding tot directievoering

Daarna veranderde de rol van Bram. Als directievoerder zag hij toe op de uitvoering en de planning. De aannemer had gekozen voor een korte doorlooptijd wat resulteerde in een strakke planning waarin met drie ploegen tegelijk gerelined werd. Dan is het hopen dat er geen kink in de kabel komt.

Een kink in de kabel

Die kwam er wel. In een van de reliningkousen bleek een fabrieksfout te zitten. Daar kwamen we pas achter nadat hij aangebracht en uitgehard was. De aangebrachte kous zat vol luchtbellen en zag er verre van glad uit. Dat betekende maar één ding: de kous eruit frezen en een nieuwe aanbrengen. Aannemer en leverancier losten dit gelukkig snel en netjes op waarna het rioleringsstelsel in het projectgebied van begin tot eind weer helemaal spik en span uitzag. En dus kijken we terug op een geslaagd traject dat volledig binnen de randvoorwaarden is uitgevoerd.

Relining Hellendoorn door StadLandWater

Ons werk

Hoe om te gaan met asbest in voegenkit riolering

Samen met Geofoxx ontwikkelde StadLandWater een tweestappenplan om gemeenten, waterschappen en leidingbeheerders snel inzicht te geven in de aanwezigheid van asbest in voegenkit van riolering.

StadLandWater servicepartner AFKAS

Bent u betrokken bij het beheer van riooltechnische installaties zoals gemalen? Dan heeft u daar mogelijk een dagtaak aan. Het beheer is complex en er gaat veel geld in om. StadLandWater is exclusief servicepartner van AFKAS. Wij adviseren u bij de aanschaf en gebruik van het pakket.

NEN 3399 vervalt: Rioleringsinspectie volgens NEN-EN 13508-2

Per 1 januari 2020 vervalt de NEN 3399:2015 en wordt dan vervangen door de NEN-EN 13508-2+A1:2011. De nieuwe norm gaat een serieuze impact krijgen op de werkzaamheden van de inspecteur, de rioolbeheerder en de opdrachtgever.

Contact opnemen

Vul onderstaand formulier in en u hoort zo snel mogelijk van ons. Wilt u een e-mail sturen, dan kan dat naar ons algemene e-mailadres: info@stadlandwater.nl. Bellen kan ook.

Neem contact op

Direct contact

Vestiging Goor

0547 276389

Vestiging Lichtenvoorde

0544 393220