Asfaltonderhoud De Krim (gemeente Hardenberg)

Wanneer diverse wegen in het buitengebied van De Krim toe zijn aan asfaltonderhoud besluit Gemeente Hardenberg twee vliegen in één klap te slaan. Ze grijpt de gelegenheid aan om tegelijkertijd een meer veilige fietsverbinding tussen Ane en De Krim te realiseren. De wegen tussen Ane en De Krim worden namelijk veel gebruikt door schoolgaande jeugd. De gemeente vond bij StadLandWater een paar extra handen om hiervoor de voorbereidende onderzoeken uit te voeren en een nieuw verkeerskundig ontwerp op te stellen.

Van schetsontwerp tot aanbesteding

Ons werk begon met een grondig asfaltonderzoek naar de toestand van de wegen, de opbouw ervan en het formuleren van een advies over een nieuwe, toekomstbestendige constructie met aandacht voor fietscomfort. We deden onderzoek naar of vroegen onderzoeksresultaten op met betrekking tot de kabels en leidingen en de constructie, maakten een schetsontwerp en stelden vervolgens alle benodigde stukken op voor de aanbesteding. Denk aan DO-tekeningen, het bestek en de grondbalans tot en met de hoeveelhedenstaat.

Wat dit project interessant maakte om te doen, was de diversiteit aan maatregelen. Per wegvak moest een op maat gemaakte onderhoudsmaatregel worden opgesteld passend bij het schadebeeld en de bestaande constructie. Daarnaast zijn op twaalf locaties aanduidingen gekomen voor de fietsroute en de kruispunten. Ook moest er een wegversmalling en een aansluiting met een nieuw multifunctioneel centrum ingepast worden, en werd bij één kruising de as verplaatst. En dat alles verdeeld over zes wegen met een gezamenlijke lengte van ruim tien kilometer.

Asfaltonderhoud De Krim Foto

Missie geslaagd: vlotte uitvoering en tevreden opdrachtgever

Na afloop evalueerden we onze aanpak. Gemeente Hardenberg liet weten erg tevreden te zijn over het eindresultaat. De wegen kunnen er voorlopig weer tegenaan en voor fietsers ligt er nu een meer rustige en veilige weg tussen hun huis en school. Ook de samenwerking met StadLandWater kreeg een mooie beoordeling. We hadden veel korte, efficiënte overleggen gehad waardoor iedereen steeds goed op de hoogte was van de stand van zaken. En uit het feit dat de inschrijvingen op de aanbesteding erg dicht op elkaar zaten, bleek wel dat de aanbestedingsstukken helder en eenduidig waren opgesteld. Dat heeft voor alle betrokken partijen goed uitgepakt.

Ons werk

Bouwteam fietssnelweg F35

De 62 kilometerslange fietssnelweg F35 loopt van Nijverdal naar de Duitse grens en heeft zijtakken van Almelo naar Vriezenveen en van Enschede naar Oldenzaal. StadLandWater is uitgenodigd bij te dragen aan de realisatie van de laatste anderhalve mijl van de F35 tussen Hengelo en Enschede.

Asfaltonderhoud N339

De provinciale weg N339, tussen Epse en Laren, had onderhoud nodig. Dit onderhoud werd aangegrepen door de Provincie Gelderland om enkele snelheidsbeperkende elementen aan de weg toe te voegen.

Contact opnemen

Vul onderstaand formulier in en u hoort zo snel mogelijk van ons. Wilt u een e-mail sturen, dan kan dat naar ons algemene e-mailadres: info@stadlandwater.nl. Bellen kan ook.

Neem contact op

Direct contact

Vestiging Goor

0547 276389

Vestiging Lichtenvoorde

0544 393220

Vestiging Apeldoorn

055-3035700