Ons werk

De openbare ruimte is een dynamisch krachtveld. De inrichting en herinrichting ervan levert dan ook een enorme diversiteit aan vraagstukken op in een steeds wisselende setting. Graag presenteren we u projecten waar we met een glimlach op terugkijken. Omdat ze ze alles bevatten waar ons civiele hart sneller van gaat kloppen: grond, water, mensen en machines. Met een goed ingerichte openbare ruimte als resultaat.

Vervanging gemengrioolstelstel bereikbaarheid van groot belang

03-12-2018

In Dinxperlo mochten we meewerken aan de herinrichting van de Emmastraat, de Veensgracht en een gedeelte van de Julianastraat. Het bestaande gemengdrioolstelsel in deze straten verkeerde in slechte staat en diende vervangen te worden. Het werk lag bij woonzorgcentrum Careaz Dr. Jenny. Dat betekende dat we tijdens de uitvoering in elk geval moesten zorgen voor een goede bereikbaarheid.

StadLandWater wint met vooruitstrevende aanpak waterproblematiek

27-08-2018

Water & Wonen. Het is de werktitel van de uitvraag die Gemeente Enschede uitzette in de markt. De naam van een project dat vraagt om innovatieve denkkracht om de jaarlijkse hausse aan water in de stad voor eens en voor altijd te beteugelen. De kern van het winnende concept: leven en wonen mét het water in plaats van ertegen te strijden.

​StadLandWater tussenpersoon projectontwikkelaar Koopmans en gemeente Hengelo

24-08-2018

In het Overijsselse Hengelo ontwikkelt Koopmans Projecten een woonwijk: de Nieuwe Es, inclusief openbare ruimte. StadLandWater is tussenpersoon voor de projectontwikkelaar en de gemeente en treedt op als civieltechnisch adviseur voor Koopmans Bouw. 

​Unieke aanpak Raalte voor overbelaste drukriolering door hemelwater

23-08-2018

Ze zijn niet de eerste en zeker niet de enige: Gemeente Raalte kampt met een overbelast drukrioleringsstelsel. Wat wél vrij uniek is, is de manier waarop de gemeente dit probleem beleidsmatig en buiten in het veld oppakte. Met een afkoppelpercentage van maar liefst 99% als resultaat.

Bewoners krijgen stem in aanbesteding Watermanagement Oldenzaal

22-08-2018

Net als vele andere gemeentes kampt Oldenzaal al jaren met steeds terugkerende wateroverlast bij extreme neerslag. De gemeente nam hierover een gedurfd besluit: ze schreef een aanbesteding uit en gaf bewoners een stem in zowel de voorbereiding als de EMVI-beoordeling van de inschrijvingen.

Flinke besparing door gezamenlijke rioolrenovatie

05-07-2018

De drie gemeenten Olst-Wijhe, Deventer en Raalte hebben samen ruim 1,5 kilometer riolering laten relinen.Door de krachten te bundelen en het werk vervolgens aan één partij uit te besteden, werd een efficiëntieslag gemaakt waarmee kosten werden bespaard. StadLandWater adviseerde bij het omvangrijke project, had dagelijks toezicht en voerde de directie.